Імпортери готові чекати поставки української пшениці, попит на яку зростає

За матеріалами інтернет-видань 14.04.2024 418
Імпортери готові чекати поставки української пшениці, попит на яку зростає

За інформацією аналітиків Всеукраїнської Аграрної Ради, у квітні вже експортовано 541 тис. тонн пшениці. Частина продукції, яку не вдалося вивезти в березні, буде відправлена з України у квітні.
За словами експертів, цього місяця Україна може вийти на рівень експорту 3 млн. тонн.

"Імпортери готові чекати поставки пшениці, попит на яку зростає. Збільшення попиту підтримується прогнозами падіння виробництва в ЄС, США та Україні, тобто по всіх ключових експортерах. Якщо минулого сезону Україна багато експортувала за рахунок великих запасів, то цьогоріч вони не перевищать 1 млн. тонн, бо працюють порти. При цьому посівні площі скорочуються, пшениці буде зібрано менше", - зауважили аналітики.

Перші оцінки експортного потенціалу української пшениці в новому сезоні вже знижені на 3-4 млн. тонн. І хоча на українському СРТ-ринку минулого тижня відбулося просідання цін, ринок оживає, ціни повертаються на попередні рівні і будуть зростати.
Умовні ціни на пшеницю на базисі СРТ склали минулого тижня близько $175 за тонну в дунайських портах, $170 за тонну в глибоководних портах, $198-203 за тонну на базисі DAP Констанца.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ