Із дубових жолудів створили каву і назвали - жофе
Харків’янка Ольга Глушко разом із чоловіком створила жофе - каву із дубових жолудів. Подружжя заготовляє понад 100 кг жолудів, які очищують вручну. Про це пише AgroPortal.
Як зазначається, жофісти збирають сировину у листопаді, виймають з коричневої оболонки білий жолудь, висушують, обсмажують і перемелюють на професійній кавомашині. Вважають, що кава із жолудів не має кофеїну чи інших алкалоїдів. Вона містить велику кількість корисних властивостей, у той час, як сирі жолуді до проходження термічної обробки є отруйними.
За словами Ольги Глушко, зі 100% зібраних жолудів виходить 45% кави. Багато плодів мають недоліки або червивість. Якщо їх не вирізати, смак жофе буде зовсім інший. В сезон у середньому виходить 50 кг жофе.
Наразі виробники ведуть переговори про поширення жофе в екомагазинах різних областей України.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я