Із дубових жолудів створили каву і назвали - жофе

За матеріалами інтернет-видань 10.05.2023 371
Із дубових жолудів створили каву і назвали - жофе

Харків’янка Ольга Глушко разом із чоловіком створила жофе - каву із дубових жолудів. Подружжя заготовляє понад 100 кг жолудів, які очищують вручну. Про це пише AgroPortal.
Як зазначається,  жофісти збирають сировину у листопаді, виймають з коричневої оболонки  білий жолудь,  висушують, обсмажують і  перемелюють на професійній кавомашині. Вважають, що кава із жолудів не має кофеїну чи інших алкалоїдів. Вона містить велику кількість корисних властивостей, у той час, як сирі жолуді до проходження термічної обробки є отруйними.
За словами Ольги Глушко,  зі 100% зібраних жолудів  виходить 45% кави.  Багато плодів мають недоліки або червивість. Якщо їх  не вирізати, смак жофе буде зовсім інший. В сезон у середньому виходить 50 кг жофе.
Наразі виробники ведуть переговори про поширення жофе в екомагазинах  різних областей України.
 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ