Із когорти досвідчених виробників через кредити та недостатнє фінансування можуть випасти аграрії прифронтових територій

За матеріалами інтернет-видань 18.09.2024 227
Із когорти досвідчених виробників через кредити та недостатнє фінансування  можуть випасти аграрії прифронтових територій

На думку заступника голови ВАР Дениса Марчука,  банки продовжують вимагати виплат за кредитами у аграріїв прифронтових територій, які були взяті ще до війни. Це унеможливлює подальший розвиток досвідчених товаровиробників.
ВАР пропонує заморозити виплати за кредитами для аграріїв, які залишили окуповані території, до завершення війни. Це рішення дозволить їм відновити свою діяльність без фінансового тиску.
Денис Марчук зауважив, що аграрії прифронтових територій стикаються з низьким рівнем фінансової підтримки від держави.

"Сьогодні допомога виробникам, які ведуть агробізнес близько до бойових дій, становить 1-2 тисячі гривень на гектар. Такі виробники потребують значно більшої підтримки, а поточні виплати не відповідають реальності, враховуючи постійні обстріли та погодні труднощі, включаючи посуху", — наголосив пан Денис.

За його словами, програма «5-7-9» — це реальна допомога для агровиробників. Вона дозволяє отримати кошти на перекредитування бізнесу та утриматися на плаву в цих складних умовах.

 

Всеукраїнська Аграрна Рада

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ