Із зареєстрованих 231 випадку захворюваності на гепатит А у Вінниці - 189 лабораторно підтверджений

За матеріалами інтернет-видань 31.10.2023 471
Із зареєстрованих 231 випадку захворюваності на гепатит  А у Вінниці - 189 лабораторно підтверджений

Як повідомив  Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб, минулої доби, 30 жовтня, виявлено 19 нових випадків захворювання на гепатит А.
Загалом зареєстровано у Вінниці 231 випадок захворюваності на гепатит А. З них 189 - лабораторно підтверджені. Серед захворілих -  32 дитини. Найбільша кількість хворих спостерігається в учнів (25 осіб), захворіли 8 студентів, по троє вчителів та працівників шкіл, 6 медиків.

Станом на 30.10.2023 відібрано 98 проб методом ПЛР на визначення вірусного гепатиту А. За результатами 97 проб відповідають вимогам Державних санітарних норм, 1 проба в роботі.
93 проби відібрано для бактеріологічних досліджень, досліджено 73 проби.
У 18 виявлена невідповідність вимогам якості питної води.
На санітарно-хімічні показники відібрано 82 проби, досліджено 77 проб, в роботі 5.
В 45 пробах встановлено невідповідність вимогам.
Проводиться подальша робота з організації та здійснення пробовідборів зразків питної води, забезпечується проведення досліджень.
Організовано та проведено лабораторне обстеження методом ІФА торгуючих з ринків ТК «Привокзальний-1», ТК «Привокзальний-2», «Вишенька». Всього обстежено 114 осіб, у 1 з яких виявлено антитіла до вірусу гепатиту А, ще у 1 - результат сумнівний.
Для санітарно-вірусологічного дослідження методом ПЛР на ринках відібрано 8 змивів з овочів та фруктів, вірусу гепатиту А не виявлено.
На засіданні обласної комісії з ТЕБ та НС, протокол від 30.10.2023 року, ситуація з поширенням захворюваності на гепатит А визнана надзвичайною природного характеру.
Отримана інформація від КП «Вінницяоблводоканал» про факти поривів на водогоні та каналізаційних мережах та здійснення заходів по їх ліквідації. Інформація опрацьовується.
 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ