Карпатський біосферний заповідник збільшить свою площу на 137 га

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2022 365
Карпатський біосферний заповідник збільшить свою площу на 137 га

Кабінет Міністрів України погодив зміну цільового призначення двох земельних ділянок державної власності у Рахівському районі Закарпатської області. Із категорії лісогосподарських земель у запасі вони перейдуть у статус земель природно-заповідного фонду та будуть передані у постійне користування Карпатському біосферному заповіднику.  Повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.
Зазначається, що розширення території заповідника  - це збереження унікальної української природи. Адже  Карпатський біосферний заповідник - один з найбільших природоохоронних об’єктів України, відомий у всьому світі.
Це територія  -  найбільших в Європі масивів букових пралісів, які входять до складу об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи",  унікальних високогірних екосистем з озерами льодовикового походження; найвищих гірських вершин Українських Карпат: Говерла, Бребенескул, Петрос, Близниці, Піп Іван Мармароський тощо; карстових печер; долини нарцисів тощо. Тут знаходиться географічний центр сучасної Європи, також  існує можливість   дослідити стоянки первісної людини.

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ