«Кернел» придбав активи з перевалки рослинних олій у порту Чорноморськ

За матеріалами інтернет-видань 25.12.2023 408
«Кернел» придбав активи з перевалки рослинних олій у порту Чорноморськ

«Кернел» придбав активи з перевалки рослинних олій у порту Чорноморськ за $19,4 млн.  Там можна одночасно зберігати  105 тис. т соняшникової олії. Пише Elevatorist.com.
Зазначається, що при розблокуванні Чорноморських портів активи використовуватимуться, як глибоководна перевантажувальна база на Чорному морі для експорту соняшникової олії. Раніше термінал був неактивним і  не підтримувався протягом тривалого періоду, тому знадобиться деякий час,  щоб зробити його достатньо функціональним.
Крім того, Група погодила придбання за $24,75 млн 100% акцій компанії ТОВ «Рені-Ойл». Це термінал з перевалки соняшникової олії з 15 тис. тонн одночасного зберігання соняшникової олії в Ренійському порту. Скоріш за все, питання вирішиться наприкінці грудня 2023 року.
Нагадаємо, восени 2023 року Група продала один зі своїх елеваторів у Харківській області. Також компанія наблизилась до введення в експлуатацію нового найсучаснішого ОЕЗу в Хмельницькій області. Це станеться навесні 2024 р. Цей об’єкт буде має річну потужність з переробки 1 млн. тонн насіння соняшнику, що робить його найбільшим у своєму роді в Україні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ