Харківщина розвиватиме сільський зелений туризм

За матеріалами інтернет-видань 04.11.2023 478
Харківщина розвиватиме сільський зелений туризм

За словами заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської, у прифронтових і прикордонних областях України (Запоріжжя, Харківщина, Сумщина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина) реалізується пілотний проєкт, який  представить кращі практики диверсифікації сільської  економіки Європейського Союзу.

"Метою проєкту є генерування ідей, які дозволять розвивати  сільську економіку та туризм. На зустрічі з представниками ТГ, науковцями, власниками садиб сільського зеленого туризму було розглянуто питання щодо туристичних можливостей Харківщини. На цій підставі буде розроблено відповідні програми для навчання тренерів, які потім нададуть ці знання представникам громад», – пояснила Віта Ковальська.

Під час проведення хакатону своїм баченням розвитку туризму на Харківщині поділилися науковці Таллінського університету і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, фахівці ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», представники туристичної індустрії Харківщини.
Як зазначила директорка ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок, в кінцевому результаті буде створено національну мережу консультаційних центрів, які діятимуть по всій Україні і  на постійній основі будуть  надавати знання та методичну допомогу фахівцям з туризму і підприємцям щодо   розвитку туризму на сільських територіях.

Додамо, що диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму відбудеться за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку і Талліннського університету


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ