Харківські аграрії збільшують посівні площі у 2024 році на 110-120 тис. га

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2023 284
Харківські аграрії збільшують посівні площі у 2024 році на 110-120 тис. га

Нині аграрії Харківської області працюють на площі в 1 мільйон 178 тисяч гектарів. Це на 12,5% більше,  ніж торік. Наступного року планується вийти на понад 1,3 млн. га,  тобто додати ще 110-120 тис. га посівних площ. Про це зазначив Євген Іванов, заступник начальника Харківської ОВА.

За його словами, розширення площ відбудеться  за рахунок обстеження і розмінування сільгоспземель. Також із урахуванням переміщення обстрілів і бойових дій.

"Першочергового розмінування в регіоні потребують близько 159 тисяч га», - зазначив Євген Іванов.

Він додав, що для отримання пільг агровиробникам, чиї угіддя були в зоні бойових дій або заміновані, варто знати алгоритм необхідних дій.

«Підприємство будь-якої громади вже всієї області, повинно мати певний пакет документів - акт обстеження ДСНС, відповідне кримінальне провадження, фото і відео фіксацію. Це все подається із заявою в громаду. Громада надає висновок, із яким аграрій подається в податкову, яка приймає цей висновок громади як достатню підставу для надання податкової пільги», - пояснив посадовець.

Наразі на потреби фермерів Харківської області передали 35 тонн насіння овочевих культур. Зерно можуть отримати усі охочі аграрії регіону безоплатно.
Така ініціатива стала можливою завдяки підписаному меморандуму між Департаментом агропромислового розвитку Харківської ОВА, Асоціацією «SAFE» та обласною організацією роботодавців у сфері агропромислового розвитку. За попередніми підрахунками, насіння овочевих культур має вистачити на засів близько 8 тисяч гектарів.

Департамент агропромислового розвитку Харківської ОДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ