Ганебні харківські угоди: 14 років тому, - Андрій Іллєнко

За матеріалами інтернет-видань 30.04.2024 365
Ганебні харківські угоди: 14 років тому, - Андрій Іллєнко
    Андрій Іллєнко, екснардеп, старший лейтенант батальйону "Свобода" ЗСУ, сторінка ФБ.
  Чотирнадцять років тому, 27 квітня 2010 року Верховна Рада ратифікувала зрадницькі Харківські угоди, які фактично означали окупацію Криму та неминучу війну.
   У той день під парламентом був двіж — перша серйозна бійка з беркутом в часи януковича. За мірками Майдану просто штовханина — але було відкрито кримінальну справу про масові заворушення.
   Через пару днів у батьківську квартиру приперлися в шостій ранку жандарми януковича з постановою. Я тоді жив «не за пропискою». Брат будить мене дзвінком. Вирішую, що перехід на нелегальне становище — поки не варіант, та йду додому.
Іду з відчуттям, що сядемо усі. Дзвоню адвокату Сидіру Кізіну. Але коли побачив перелякані, нікчемні пики тих, хто прийшов по мою душу — зрозумів, що ще поборюкаємося.
   Мене везуть на бобіку в «прісутсвєнні мєста», тобто київську міліцію на Михайлівський площі — брат їде зі мною. Там я зустрічаю моїх друзів, націоналістів і свободівців, яких завезли там само на бобіках.
   Вусатий чмошник, забув як його, він потім втік у москву, який тоді був ледь не головним у Київській міліції — вʼяло намагається нас залякати. Але психологічна перевага вже повністю за нами.
   Ідіотські питання — максимально абсурдні відповіді в стилі «нічого не бачив і не памʼятаю, але янукович зрадник, так і запишіть в протокол». Молоді слідаки регочуть разом із нами, вусатий чмошник забігає час від часу в кімнати для допитів, навести жаху, але нічого не виходить.
   Під вечір нас нарешті випустили, і ми сфоткались на лавочці. До Революції Гідності лишалося три з половиною роки.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ