Харківській міській територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю майже 8 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 20.08.2022 405

Харківська міська рада у 2006 році передала  в оренду товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку, розташовану по вул. Шевченка для будівництва культурно-сервісного центру з мийкою автомобілів, автосервісом.
Однак речові права на будь-які об’єкти нерухомості на вказаній земельній ділянці не зареєстровані, дозвільні документи щодо здійснення будівництва товариству з обмеженою відповідальністю не видавались і жодні будівельні роботи не ведуться. При цьому земельна ділянка до земель запасу міста за актом приймання-передачі не поверталася. Договір оренди не припинений.
Отже, поки діє договір оренди землі, Харківська міська рада не може передати земельну ділянку іншому добросовісному забудовнику, який зможе побудувати необхідні об’єкти нерухомості, сплачуватиме орендну плату та здійснюватиме утримання території в належному стані.
Це і стало підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області, який задоволено в повному обсязі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ