«Херсонські» овочі розповсюдяться на полях центральних та західних областей України

За матеріалами інтернет-видань 24.04.2023 449
«Херсонські» овочі розповсюдяться на полях центральних та західних областей України

Як зазначив маркетолог компанії «Енза Заден Україна» Григорій Швець журналу «Садівництво та Овочівництво. Т.І.»,  традиційні овочеві регіони в Україні – це лівобережна частина Херсонської області та південна частина Запорізької області - наразі під окупацією. Вони значною мірою забезпечували внутрішній ринок такими культурами, як цибуля, огірки й томати закритого ґрунту, перець, баклажани, дині, кавуни, а також були одними з основних постачальників ранньої продукції – моркви, редису та зелених культур. Тому в цьому сезоні овочівники з центральних, західних та частково південних областей України будуть дещо збільшувати посівні площі та змінювати їхню структуру, включаючи до неї «херсонські» культури.
Долучатися до вирощування овочів бізнесменів стимулює їх ціна, яка зросла проти попереднього року в 2–5, а на баштанні – в 10 разів. Тому зростання виробництва овочевої продукції в Україні відбудеться.

"Зараз ми бачимо значний ріст ціни на продукцію борщового набору, оскільки через воєнні дії та окупацію частини територій площі під цибулею та морквою значно скоротились. Очікується, що цей дефіцит спробують задовольнити наявні фермери завдяки розширенню площ, нові фермери, які увійдуть в овочевий бізнес, та населення на власних присадибних ділянках. Однак, певний дефіцит, скоріше всього, буде зберігатись, тому що, з одного погляду, в цей кризовий період буде економія на засобах виробництва, що призведе до зниження врожайності, а з іншого – нові фермери, які ввійдуть в овочевий бізнес, не зможуть у перший рік досягнути високих результатів через брак досвіду", - зауважив Григорій Швець.

Він додав, що такі традиційні "херсонські" культури, як перець, кабачок, редис та баштанні культури, при вирощуванні в умовах центру та заходу України показують гарні результати.  

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ