Ховали долари в банці з-під кави: ВРП за звільнення 4-х суддів Київського АС

За матеріалами інтернет-видань 26.10.2024 187
На зображенні може бути: 9 людей та текст
   Пам'ятаєте чотирьох суддів Київського апеляційного суду, у яких знайшли гроші в пакеті від кави?
   Є гарні новини. Друга Дисциплінарна палата ВРП притягнула їх до дисциплінарної відповідальності та внесла подання про їхнє звільнення з посади.
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Йдеться про суддів В'ячеслава Дзюбіна, Юрія Сливу, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного. Остаточне рішення має ухвалити ВРП у повному складі. До того моменту всі четверо суддів тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя.
   Під час засідання Палати суддя Слива пояснював, що не знав, що у пакеті були гроші, а не кава. На запитання головуючого, чи часто він носить пакети з кавою у кишенях, відповів, що "дуже поспішав, барсетка була у машині, тому поклав пакет у кишеню куртки".
   Впевнені на 99%, що стара ВРП нікого б з цих суддів не звільнила. Як це було у випадку з суддями ОАСК та іншими фігурантами справ НАБУ.
Нагадаємо, всі четверо суддів є обвинуваченими у справі, де фігурує хабар в 35 тисяч доларів.
   Суддя Дзюбін нібито мав роль посередника і за свої послуги залишив собі 10 тисяч доларів. Їх і знайшли за місцем проживання судді.
   Решту 25 тисяч доларів нібито мали розділити між собою троє суддів з колегії. Дзюбін нібито поклав їх у коробку з-під віскі і передав судді Паленику. Пізніше під час обшуку квартири Паленика детективи знайшли 24 800 доларів.
   Слідство вважає, що він залишив собі ці грошові кошти, натомість взяв 16 600 доларів іншими купюрами, щоб передати двом колегам – Глиняному і Сливі.
За даними слідства, Паленик передав гроші Глиняному в брошурі інтернет-провайдера. А от судді Сливі Паленик нібито передав гроші в пакеті з-під кави.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ