Хто на крок відстає від видання «Наші гроші»?

За матеріалами інтернет-видань 10.01.2024 332
Хто на крок відстає від видання «Наші гроші»?

Після того, як видання Наші гроші опублікувало 9 січня інформацію про "золоту сіль" Кривого Рогу, на сайті ДніпроОВА 10 січня  повідомили про нібито перевірку тендеру.
У НГ , зокрема, йшлося про те, що Департамент розвитку інфраструктури  Криворізької міської ради Дніпропетровської області 1 січня за результатами тендеру замовив ТОВ «Весташляхбуд» утримання автошляхів на 249,97 млн грн. з посиланням на  «Прозорро».
Зазначалося, що сіль для посипання доріг порахована по 10 500 грн/т. Це дорожче від усіх найбільших тендерів на поставку технічної солі по Україні. Пісок у кошторисі «Весташляхбуду» врахували по 900 грн/т. Місцева компанія «СтартСтрой» пропонує кар’єрний пісок по 400 грн/т і митий річковий пісок по 450 грн/т без урахування доставки, що вдвічі дешевше. Крім того, пісок (відсів) врахували по 1 377 грн/куб. м. Це в 3,5 раза вище за ціну висівок (відсіву) у вищезгаданому моніторингу по Дніпропетровщині, яка складає 392 грн/куб. м.
За словами першого заступника начальника Дніпропетровської ОВА Володимира Орлова, адміністрація оперативно спрацювала разом з Криворізькою міськрадою. У результаті  заощаджені мільйони. Навіть завбачливо здійснили аналіз. Виявилося, що НГ попереду робочої групи «Прозорість та підзвітність» при ОВА. Підрядник завищив загальну вартість посипальних матеріалів.

Тому вирішили зменшити суму договору. На понад 11,7 млн. грн. Для цього укладуть додаткову угоду, - йдеться у повідомленні ДніпроОВА.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ