Китайські військові кораблі вмикають лазери на австралійські літаки

За матеріалами інтернет-видань 19.02.2022 1981

Австралія заявила, що військові кораблі Китаю навели лазери на літаки австралійських сил оборони - очільники ВМС Австралії назвав це "небезпечною військовою поведінкою" повідомляє ІST.

Морський патрульний літак P-8A Poseidon виявив лазер, який випромінювався з корабля ВМС Народно-визвольної армії Китаю, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Австралії. У МО Австралії повідомили, що життя особового складу пілотів могло опинитися під загрозою.

Освітлення літака китайським судном є серйозним інцидентом безпеки"- йдеться в повідомленні. Ми рішуче засуджуємо непрофесійну та небезпечну військову поведінку.

Лазери представляють серйозну проблему, оскільки, націлюючись на літак, вони можуть тимчасово осліпити очі пілотів, що становить ризик для безпеки, особливо під час зльоту та посадки. 

Такі епізоди не є рідкістю, відносини між Австралією та Китаєм, його головним торговельним партнером, погіршилися після того, як Австралія заборонила Huawei доступ до своєї широкосмугової мережі 5G у 2018 році, та посилила закони проти зовнішнього політичного втручання і закликала провести незалежне розслідування походження COVID-19.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ