Ключовою культурою в наступному сільськогосподарському році залишиться ріпак

За матеріалами інтернет-видань 28.08.2023 462
Ключовою культурою в наступному сільськогосподарському році залишиться ріпак

Як відомо, Мінагрополітики у електронному форматі опитувало аграріїв про плани і  посівну кампанію озимих під урожай 2024 року.
Згідно з результатами опитувань виявилося, що переважна більшість аграріїв  не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами в порівнянні з минулим сезоном.

Зазначається, що майже половина фермерів (45 %) не планують істотно скорочувати посівні площ озимих культур. При цьому 38% опитаних підприємців можуть збільшити посівні площі.

14% аграріїв  зазначили, що цього року не сіятимуть озимі.
Таке співвідношення в цілому відповідає аграрній практиці в Україні, де щорічно до 20% сільськогосподарських виробників не приймають участь у сівбі озимих культур.

Дані опитування свідчать, що структура озимих культур може зазнати змін. Зокрема, підприємства скоротять частку пшениці та ячменю, але збільшать площі  під озимий ріпак.
Загалом посівні площі під озимими культурами можуть збільшитися на 0,5 млн. га або на 8% порівняно з минулим сезоном.  Ключовою культурою розширення посівних площ залишається ріпак, посіви під ним  можуть збільшитися майже на 40% до рекордних 1,9 млн. га.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ