Коли кінчається терпіння: у Кам'янському мітингують і протестують

За матеріалами інтернет-видань 12.07.2024 369

На Дніпропетровщині проходить мітинг через ненормоване вимикання світла

ПТ 12.07.2024,   Ольга Коцюба

 

На Дніпропетровщині проходить мітинг через ненормоване вимикання світла

Мешканці Кам'янського, що на Дніпропетровщині, вийшли на мітинг, висловлюючи своє невдоволення ненормованим відключенням електроенергії. Люди втомилися від життя у постійній темряві та невизначеності. Графіки відключень змінюються часто, а іноді світло відключають зовсім не за розкладом. Про це передає "Відомо" з посиланням на "Реальний Дніпро".

"Ми вже не знаємо, коли чекати світла, - каже місцева мешканка Ганна. - Не можливо так жити і працювати. А як бути з тими, хто залежить від електроприладів для підтримання життя?"

Ситуацію посилює спека, що очікує на Україну, яка може досягати +40 градусів. За даними ДПЕК, за вказівкою "Укренерго" можуть запроваджуватися погодинні обмеження електропостачання. Це пов'язано з дефіцитом електроенергії, який може виникнути через підвищене навантаження на електромережі у спеку року.

У зв'язку з численними скаргами від населення Держенергонагляд проводить перевірку українських обленерго щодо справедливості розподілу електроенергії.

"Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень, — повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян. — Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо кілька областей, де, очевидно, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. вивчатиметься, як саме оператор системи розподілу соціальної справедливості при розподілі електроенергії".

Мітинг у Кам'янському — це лише один із прикладів зростання незадоволеності населення з приводу частих і непередбачуваних відключень світла.

Важливо відзначити, що ситуація з відключенням світла — це наслідок війни, яка продовжується в Україні. Росія завдає ударів по українській енергетичній інфраструктурі, викликаючи перебої з електропостачанням.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ