Колишня шахта – індустріальний парк чи тепличний комплекс?

За матеріалами інтернет-видань 29.12.2021 414

За інформацією прес-служби «ДТЕК Енерго», Миколаївська, Першотравенська і Петропавлівська громади  - одні з перших в Україні затвердили програми економічної диверсифікації та визначили пріоритети розвитку на найближчі роки.

Для допомоги вугільним громадам визначити альтернативні шляхи розвитку, компанія профінансувала роботу експертів Агентства сталого розвитку АСТАР. Спільно із представниками Миколаївської, Петропавлівської та Першотравенської громад досліджено ресурси регіону, підготовлено програми трансформації на перші три роки, розрахувано необхідні інвестиції, визначено можливі джерела фінансування.


Як зазначив Іван Леонов, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Петропавлівської селищної ради, громада планує після завершення роботи шахти Ювілейна створити на її території Індустріальний парк з біоетаноловим заводом і тепличними комплексами. Тут бачать потенціал у вирощуванні, зберіганні, переробці фруктів і овочів, у розвитку існуючих сервісних послуг з ремонту агротехніки, а також розглядають запуск туристичного "зеленого маршруту".


За словами сільського голови Миколаївки Віктора Одоєвцева, до  програми диверсифікації економіки Миколаївської громади включено виробництво кисломолочної продукції, виготовлення і розширення ринку збуту гарбузових цукатів та розширення асортименту продуктів бджільництва.


Очільниця міста Першотравенська Оксана Вінницька підкреслила, що  міська програма передбачає тепломодернізацію житлових будинків та об'єктів соціальної інфраструктури, пошук альтернативних джерел тепло - та водопостачання, створення нових робочих місць на заміну робочим місцям на вугільних підприємствах.

За даними компанії "ДТЕК Енерго", нині в Україні майже 70 моногородів залежать від індустрії теплової генерації. Це 1,3 млн. робочих місць. 60% надходжень до бюджету формують саме вугільні підприємства.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ