КОШТИ НА ПОТРЕБИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2024 440

Під тиском громадськості міськрада Дніпра збільшує видатки на підтримку армії

Михайло Назаров 03.02.2024

Сьогодні, 3 лютого, під стінами мерії Дніпра пройшло щосуботня акція «Гроші на ЗСУ». Пікетувальники традиційно вимагали від міського голови Бориса Філатова та його оточення збільшить видатки з міського бюджету на підтримку української армії. І поступово міська влада йде на поступки.

Про це Телеканал D1 дізнався з допису у «Фейсбуці» керівника ГО «Платформа Громадський контроль» Дениса Селіна.

«В Дніпрі збільшили фінансування по програмі на ЗСУ/ТРО з 348,4 млн. грн до 434,6 млн. грн. Це добре, що в Дніпрі почали більше грошей направляти на цю програму. Тепер в Дніпрі 2,55% від усього бюджету йде на цю програму. Сподіваюсь тренд збільшення коштів з бюджету на ЗСУ продовжиться і в наступні місяці.

Якщо підбивати статистику оголошених закупівель за січень, то на дрони/оптику/тепловізори та інше картина така:

1) В топі Вінниця (67,5 млн. грн) та Одеса (67,9 млн. грн., але у Одеси закупівля на 48 млн. грн оголошувалась в грудні, а договір підписано в січні 2024).

2) Далі йде Львів (60 млн.грн). У них більшість закупівель йде через різні КП.

3) А 4-6 місяці поділяють Дніпро (58,4), Луцьк(57,8), Кривий Ріг (57,7). В цих містах більшість коштів зараз йдуть на дрони, а під час торгів суми фінальних контрактів знизились, тому зробив одразу 4-6 місце», – навів цифри Денис Селін.

Разом з тим громадський діяч зазначає: «Ця статистика показує, що навіть в абсолютних числах зараз Дніпро не є ТОП-1, а з урахуванням, що бюджет Дніпра в 2-3 рази більше інших міст, то коштів Дніпро може направляти на ЗСУ/ТРО значно більше».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ