У Харкові ремонтують котельню за трикратно-п'ятикратно завищеною вартістю

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2023 210
На зображенні може бути: 1 особа та текст
    Про депутатів Слуг народу писати цікаво як у детективі - більшість або безпосередньо проходять по корупціі та хабарництву, по державній зраді, або тісно співпрацюють та пов’язані з фігурантами корупційних справ та державної зради. Починаєш дивитись на котельну у мікрорайоні Харкова і сліди ведуть одразу багатьма стежками наверх. Писати цікаво, але жити сумно - влада у будь-якому питанні шукає не державні інтереси, а нагоду сунути гроші собі в кишеню. І усі Слуги та ОП мовчать, коли когось чергового з них кожного місяця затримує НАБУ. Нижче деталі від "Наші гроші".
   Юрій Бутусов, сторінка ФБ.
 
"Наші гроші" вчора повідомили про те, що котельню на харківській Салтівці відремонтують з 3-5-кратним завищенням ціни. Я тоді ще риторично задався питанням про те, що ці хитрож- - і корумпанти не вірять в перемогу України і тому пиляють, як в останній день.
   І такі да. Погуглив ще трохи про Салтівку і ось що знайшов:
Котельня знаходиться на території Салтівського району Харкова, по якому до Верховної Ради у 2019 році був обраний Андрій Одарченко («Слуга народу»). Днями він отримав підозру від НАБУ та САП за спробу підкупу голови Держвідновлення Мустафи Найема.
    Одарченко - ректор Державного біотехнологічного університету (ДБУ). Він намагався дати хабар у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів, за виділення коштів Фонду відновлення на відбудову приміщень університету.
   В наглядову раду ДБУ входять інші нардепи від «Слуги народу» - Юлія Гришина, Богдан Торохтій, а також нардеп від «ОПЗЖ» Олександр Пономарьов. Нині Пономарьов отримав підозру за державну зраду. Торохтія виключили з фракції «СН» після того, як стало відомо про придбання його дружиною нерухомості на півмільйона доларів у Болгарії під час вторгнення рашистів.
   Також брат Одарченка Дмитро пов'язаний з Вадимом Слюсарєвим, якого називали «тіньовим куратором» штабу «Слуги народу» у Харкові. Він перед вторгненням зник з України на територію рф.
З прослушки розмов Одарченка відомо, що він запевняв, що Україна не зможе виграти у війні з росією і треба домовлятися. Також нардеп нібито вірив у захоплення Харкова і тому пропонував домовитись, «віддавши» агресору тимчасово окуповані Донецьку та Луганську області, а також Крим.
Керівником Салтівської райдержадміністрації є Олексій Топчій. Раніше він був керівником громадської організації «Харківський правничий центр». Її співзасновником була Ірина Венедектова, яка у 2020-2021 роках очолювала Генпрокуратуру. Тоді справу НАБУ щодо корупційних діянь замголови Офісу президента Олега Татарова було передано в СБУ і після того справа була закрита. Після того Володимир Зеленський призначив Венедиктову послом в Швейцарію.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ