«Кричіть усім про нас» - боєць з «Азовсталі» звернувся до українців

Остап Вернигора 14.05.2022 848
"Кричіть всім про нас": боєць з "Азовсталі" звернувся до українців Khimikdavid4308 / Telegram

Бійці полку "Азов третій місяць воюють в Маріуполі у повному оточенні. Сьогодні вони продовжують обороняти завод "Азовсталь". Разом з ними знаходяться біля півтисячі поранених, в тому числі 38 дуже важких. Їм усім потрібна деблокада або процедура екстрашн, яку навіть Гітлер дозволив під Дюнкерком у 1940 році. Воїн полку "Азов" Давид Хімік повідомив у соцмережах:

- Поки не було мережі, прокручував у голові все своє життя, згадував дитинство, місця де був, різні ситуації, які врізалися у пам’ять, все було перед очима як у фільмі. Дуже багато чую від хлопців, що коли вийдуть, – одружаться та заведуть дітей, напевно, це основні плани всіх, хто ще не встиг. Хлопці, у яких вже є дружини та діти, коли вдається побачити відео з дітьми, ридають та посміхаються одночасно. Цікаво за цим спостерігати, це почуття, які неможливо передати, як тече життя. Я завжди був людиною, що сидить у кутку та за всіма спостерігає збоку.

Ми, захисники Маріуполя, як і раніше тримаємо оборону. Російські військові щодня намагаються захопити "Азовсталь”, обстрілюючи нас  із авіації та артилерії. Але  даємо  відсіч, після чого росіяни, як боягузливі собаки, тікають із позицій.

Ми не збираємося бути мучениками, ми боремося і за свої життя теж, і чекаємо на підтримку. Ви робите велику інформаційну роботу, щоб допомогти нам, продовжуйте так само, підтримуйте нас інформаційно, кричіть всім про нас, ви величезні молодці. Хочу, щоб мої друзі ще раз побачили своїх дітей і відчули запах своїх дружин.

Раніше Туреччина запропонувала росії вивезти українських військових із Маріуполя й гарантувати, що до кінця війни вони більше не воюватимуть, а лишатимуться в Туреччині. Проте кремль не погодився на це.

Учора президент України Володимир Зеленський зазначив:

- Не припиняємо намагання врятувати з Маріуполя та "Азовсталі" усіх наших людей. Наразі продовжуються дуже складні перемовини про наступний етап евакуаціїної місії - вивезення важкопоранених, медиків, йдеться про велику кількість людей.

Вже задіяли для відповідних переговорів усіх у світі, хто може бути найбільш впливовими посередниками.

Росія продовжує бомбардування "Азовсталі" / фото полку"Азов"


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ