Кримінал: коли забувають божу заповідь не укради

За матеріалами інтернет-видань 19.04.2024 385

 

Ганна БОЙЧУК. Запорізька область.

ВІЙНА висвітлює в людях як хороші, позитивні якості, так, мов на рентгенівській плівці, проступають в окремих людців непорядність і цинізм.

Судитимуть директора одного з комунальних підприємств, якому інкриміновано статтею 191, ч. 5 КК України розтрату чужого майна в особливо великому розмірі. Події розгорталися у серпні 2022 року. Запоріжжя постійно зазнавало ворожих атак. Рішенням органу місцевого самоврядування підприємству, яке очолював цей чоловік, було доручено створити запас будівельних та інших матеріалів для ліквідації наслідків можливих руйнувань через воєнні дії, а також для забезпечення життєдіяльності Запоріжжя. На закупівлю з бюджету було виділено шість мільйонів гривень.

Матеріали на договірних підставах закупили, проте за завищеною ціною. Що завдало територіальній громаді збитку майже на 800 тисяч гривень. Підозрюваний перебуває під домашнім арештом та відсторонений від посади. За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт.

Іще одним обурливим фактом на тлі воєнних подій довелося займатися правоохоронцям області. Спритники викрали сонячні панелі з території електростанцій, розташованих у зоні бойових дій на Запоріжжі, — підозрюється злочинне угруповання. Оборудка вилилась у кругленьку суму — понад 1,2 мільйона гривень.

За даними слідства, один із підозрюваних розробив схему стрімкого збагачення за рахунок майна одного з енергогенеруючих підприємств поблизу лінії оборони Запорізької області й було залишене власниками через повномасштабне вторгнення агресора.

Розуміючи, що через активні бойові дії у Василівському районі сонячні панелі, розміщені на території двох електростанцій неподалік Степногірська, залишились без охорони та нагляду, фігурант вирішив їх поцупити. До реалізації злочинного плану залучив двох знайомих, які мали безпосередньо демонтувати енергообладнання. Сам «організатор» виступав в операції в ролі спостерігача за прилеглою місцевістю.

Таким чином упродовж вересня — листопада минулого року «бригаді» вдалося демонтувати та викрасти понад 350 сонячних панелей вартістю понад 1,2 мільйона гривень. Тепер членам угруповання доведеться відповідати — теж колективно, фігурантам повідомлено про підозру у крадіжці чужого майна (ч. 5 ст. 185 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

     (З повідомлень газети "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ")


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ