КВАШЕНА КАПУСТА - ЦЕ НЕ ЛИШЕ БЕЗДОГАННА ЗАКУСКА, АЛЕ Й З УСІХ ТОЧОК ЗОРУ КОРИСНИЙ ПРОДУКТ ХАРЧУВАННЯ
При цій нагоді знайте, що особливо її варто споживати в осінньо-зимовий період
Квашена капуста – популярна страва в осінньо-зимовий період. Вона не лише дуже смачна, але й корисна через природний процес ферментації. Про це повідомляє ТСН, пише agronews
Корисна для травлення – пробіотики, які містяться у квашеній капусті, знижують симптоми синдрому подразненого кишківника, за регулярного вживання знижується інтенсивність газоутворення, зменшуються розлади випорожнень.
Важлива для метаболізму глюкози – під час заквашування утворюється молочна кислота, яка необхідна для збагачення м’язової тканини серця. Також вона бере участь у метаболізмі глюкози в організмі.
Нормалізує рівень холестерину – клітковина сприяє не лише правильній роботі кишківника, але й знижує рівень “поганого” холестерину.
Підтримує імунітет – високий вміст вітаміну С є гарною профілактикою авітамінозу, а ще потрібен для синтезу колагену, який утворює сполучні тканини організму.
Допомагає тримати вагу під контролем – регулярне вживання квашеної капусти позитивно впливає на масу тіла, допомагаючи схуднути. Все це через високу кількість клітковини і доволі низьку енергетичну цінність.
Подовжує молодість – містить багато антиоксидантів та інших рослинних сполук, які гальмують розвиток хронічних запальних процесів, підтримуючи здоров’я клітин.
Рятує від наслідків застілля – і сама квашена капуста, і її розсіл дуже корисні після вживання алкоголю, адже вони містять янтарну кислоту, яка виводить токсини і продукти розпаду етанолу.
А ще в квашеній капусті багато вітаміну А і каротину, які знижують шкідливий вплив вільних радикалів, покращуючи здоров’я шкіри.
Квашена капуста містить багато солі, а її надлишок призводить до затримання води в організмі, що спричиняє набряки, підвищує тиск, збільшує ризик сечокам’яної хвороби, інших захворювань нирок, інфарктів та інсультів. Тому її не рекомендовано вживати людям з гіпертонічною хворобою, патологіями з боку нирок.
Ще один значний недолік цього продукту – здатність підвищувати виробництво гістаміну (речовини, яку організм виробляє під час алергічної реакції). За регулярного вживання квашена капуста може підвищувати ризик розвитку алергії. Її не варто додавати до раціону тим, у кого є запальні захворювання шлунка в стадії загострення чи виразкова хвороба.
Пам’ятайте, що навіть найкорисніший продукт потрібно завжди вживати помірно. Як показали дослідження, квашена капуста покращує травлення, та лише якщо вживати не більше 100-200 г на день. У великих кількостях вона може викликати діарею.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я