«ЛЕЖАЧІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ» ЛЯГЛИ НА «БЕРЛІНСЬКІ ПОДУШКИ»

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 207

У Дніпрі вперше встановили «берлінські подушки»

У Дніпрі колись занедбана вулиця Скоробогатова перетворилася на зразкову з точки зору впровадження сучасних урбаністичних рішень. Це стосується і тротуарів, і проїзної частини. Для того, щоб водії фізично не могли тут розігнатися, встановили вперше в Дніпрі «берлінські подушки». Це альтернатива морально застарілим «лежачим поліцейським" - розповідає Urban Dnipro

Головними перевагами таких «подушок» є те, що вони займають не всю ширину проїзної частини, тому велосипедисти можуть вільно їх об‘їжджати. А форма пристрою дозволяє авто повільно, але без підскоку його проїхати — так менше шансів зіпсувати підвіску авто.

«Оскільки вулиця «житлова», швидкість руху тут має не перевищувати 30 км/год. За даних умов окремі велодоріжки на таких вулицях не потрібні — достатньо фізично обмежити швидкість авто (привіт «подушкам») та нанести відповідну розмітку на проїзну частину.

Тому на Скоробогатова також вперше в Дніпрі нанесли розмітку та встановили знаки, що позначають спільний рух велосипедистів та авто. Це поширена практика в світі для тихих міських вулиць. Розмітка і знаки привернуть увагу водіїв, натомість велосипедисти відчуватимуть більший комфорт пересування разом з авто», – йдеться у повідомленні.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ