ЛЕЖАЛИ ПРЯМО НА ДОРОЗІ

За матеріалами інтернет-видань 17.01.2024 381

МЕШКАНЦІВ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ЗБЕНТЕЖИЛА ДИВНА І ЯВНО НЕСПОДІВАНА ПОВЕДІНКА ПТАХІВ

17.01.2024  · Наталія Марченко

Мешканці села Радісне Дніпропетровської області помітили дивну поведінку омелюхів. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку “Птахи України”.

Як виявилося, омелюхи “п’яніють” від ягід, які забродили на деревах. У теплу зиму ягоди не замерзають, а починають бродити. Птахи їдять їх, а потім втрачають орієнтацію в просторі й можуть впасти з гілки. За словами зоологів, подібні випадки трапляються взимку, коли на деревах залишаються ягоди, які не замерзли під час відлиг. Вуглеводи в них починають бродити, і їхній вміст алкоголю підвищується. Омелюхи, які харчуються такими ягодами, можуть сп’яніти.

Омелюхи – це невеликі лісові птахи ряду Горобцеподібних. Вони поширені в лісових районах північної частини Європи, Азії і західної Північної Америки. Омелюхи мають яскраве оперення з червоними наконечниками пір’їн на крилах. Ведуть кочовий спосіб життя: у листопаді прилітають до місць зимівлі, а у березні-квітні повертаються на північ до рідних країв. У сезон виведення пташенят основу раціону омелюхів складають комахи, перш за все комарі, а взимку вони харчуються ягодами горобини, барбарису, глоду, калини та омели. Омелюхи – корисні птахи, оскільки знищують шкідливих комах. Вони також є важливим елементом лісових екосистем.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ