ЛІДЕРА КОМПАРТІЇ УКРАЇНИ ПЕТРА СИМОНЕНКА ОГОЛОШЕНО В РОЗШУК

За матеріалами інтернет-видань 21.01.2024 270

 

Міністерство внутрішніх справ розшукує лідера забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка, який, за даними СБУ, під час окупації Київської області втік до росії у супроводі російського спецназу.

Повідомлення про розшук Симоненка опубліковане на сайті МВС, пише Рубрика.

Як зазначається в повідомленні, Симоненко зник 19 серпня 2023 року. Раніше СБУ повідомило йому про підозру.

У період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його "евакуації" до країни-агресора. Щоб вивезти Симоненка з його сім'єю із захопленого селища Березівка Макарівського району Київської області, кремль розпорядився відправити туди загін спецпризначенців рф. Після прибуття російських окупантів екснардеп особисто їх зустрічав, а потім розквартирував у власному будинку.

З 4 по 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ «супроводжував» комуніста та його близьких через блокпости росіян на територію Білорусі. Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови Центрального комітету міжнародного комуністичного об'єднання «Союз комуністичних партій — комуністичної партії Радянського Союзу».

У СБУ уточнили, що це прокремлівська організація, яка підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером – депутатом держдуми рф Геннадієм Зюгановим. За його вказівкою Симоненко веде публічну кампанію на підтримку агресивної політики москви проти України.

Симоненку повідомили про підозру за двома статтями:

  • ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації);
  • ч. 3 ст. 436−2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, зокрема шляхом представлення збройної агресії рф проти України як внутрішнього громадянського конфлікту з використанням засобів масової інформації).

Заборона Комуністичної партії в Україні

У грудні 2015 року Окружний адмістративний суд Києва припинив діяльність компартії України. Однак рішення законної сили тоді так і не набуло через апеляцію комуністів.

Нарешті у травні 2022 року Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у цій справі та відмовив у її задоволенні. Таким чином, в Україні було остаточно заборонено діяльність комуністичної партії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ