Лікарня ім.Мечникова чи університетська клініка?

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2022 463

27 червня  обласна влада Дніпропетровщини має дати обгрунтовану відповідь Міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку щодо передачі обласної клінічної лікарні імені Мечникова під впорядкування МОЗу.
У міністерському листі на адресу голови облради Миколи Лукашука і начальника обласної ВА Валентина Резніченка йдеться про  розгляд ними  пропозиції щодо можливості передачі лікарні, яка знаходиться у комунальній власності, під опіку МОЗ.  Пропозиція створити на базі обласної багатопрофільної лікарні університетську надійшла 20 червня, а відповідь має бути надіслана до 27 червня 2022 року.
Чому саме зараз, у складний воєнний час, МОЗ вирішило створити мережу університетських лікарень у кожному обласному центрі, де знаходиться медичний виш, у листі пана Ляшка не пояснюється. А втім, "Мєчка", як її лагідно називають містяни, розгорнула широку фейсбучну кампанію проти знищення потужної лікарні в угоду університетської.
Як вважає лікарка  Ірина Китова,  університетські клініки зазвичай маленькі, вони займаються апробацією нових препаратів або  нових технологій. То навіщо таку відому лікарню з колосальним досвідом і професійним ядром  змінювати? В цьому абсолютно немає смислу, - каже пані Ірина.
За словами Міністра, наведеними у листі, створення університетських лікарень є потужним чинником сприяння залучення інвестицій у формування і розвиток медичної інфраструктури.
Так, навіщо формувати і розвивати медичну інфраструктуру там, де вона вже чітко діє,  і "сприяє соціальному, економічному розвитку та підвищує загальну привабливість міста і області"?

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ