Литва першою з країн ЄС перестала купувати газ в рф

За матеріалами інтернет-видань 02.04.2022 322
У Литві добре знають, що наші народи тривалий час мирно жили у Великому князівстві Литовському, Руському, Жемайтійському, так у різні часи називалася наша спільна держава. І тепер ця "генетична пам'ять" працює на перемогу України: Литва з початку квітня повністю припинила імпорт газу з Росії. Вона стала  першою країною ЄС, що пішла на такий надважливий для демократичного світу крок. Про це заявило Міністерство енергетики Литви.

У відомстві повідомили, що з початку квітня литовська газотранспортна система не імпортувала газу з РФ. Тепер усі газові потреби Литви задовольняються завдяки імпорту через СПГ-термінал у Клайпеді. За розрахункаи, цього має бути достатньо. Міністр енергетики Дайніус Крейвис назвав це поворотною точкою в енергонезалежності Литви:

- Ми перша країна ЄС серед тих, які отримували газ від "газпрому", що стала незалежною від постачання газу з росії. Починаючи з цього місяця у Литві більше не буде російського газу. Багато років тому моя країна ухвалила рішення, які нині дозволяють нам без "болю" розірвати енергетичні зв’язки з агресором. Якщо ми змогли - решта країн також зможе.

Литовська республіка, чисельність населення якої трохи менше трьох мільйонів чоловік, фактично є "локомотивом" для решти світу у справі повного торгового ембарго на енергоносії рф, котре здатне швидко припинити загарбницьку війну рф в Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ