Ловись, рибко, велика та все велика...
Середньорічне споживання риби в Україні становить лише 13,2 кг на душу населення — майже вдвічі менше, ніж середній світовий показник. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.
Джерело: "AgroPolit.com".
За його словами, Україна має значний водний потенціал: 24, 2 тисячі квадратних кілометрів поверхневих вод, вихід до Чорного моря. Але при цьому українці вживають майже вдвічі менше риби, ніж у середньому по світу.
Мінагрополітики уже запустило низку ініціатив, спрямованих на імпортозаміщення та підтримку українського рибництва:
- оновлено номенклатуру Каталогу продуктів харчування ЗСУ для включення вітчизняної риби;
- розширено каталог Prozorro Market позиціями української риби, зокрема товстолобиком і коропом у вигляді філе та стейків;
- через платформу Prozorro вже закуплено товстолоба, коропа та форель для потреб ЗСУ у Києві та області;
- реалізовано пілотний проєкт у Вінницькій області в установах виконання покарань, де закуплено філе товстолоба.
Наша риба – якісна, перевірена, безпечна. І головне – вона працює на національну економіку, продовольчу безпеку та сталий розвиток. Підтримка внутрішнього виробника – це стратегічне рішення і прямий економічний ефект для галузі», – підкреслив Коваль.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я