«Лозина допоможе в навчанні правил пожежної безпеки»

За матеріалами інтернет-видань 20.03.2022 689

За даними Кам’янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області,  з початку березня  на території Кам'янського району виникло 37 пожеж в екосистемах. Необачність чи підпал з боку людини? Це залишається невідомим. Факт, що в результаті загорання  знищуються десятки гектарів сухої рослинності, руйнуються цілі біосистеми, гинуть у полях тварини. Рятувальники Кам'янського району та місцева влада акцентують увагу населення не провокувати пожежі на відкритих територіях. Особливо в той час, коли в Україні війна, і екстрені служби  задіяні максимально. Вони  працюють практично 24/7 не лише на тимчасово окупованих територіях, а й на територіях, де не ведуться активні бойові дії, через спровоковані пожежі.
Рятувальники нагадують, що наразі подібні дії паліїв прирівнюються до диверсії,  винні каратимуться за вимогами воєнного стану.  

Керівник ГУ ДСНС в Дніпропетровській області Андрій Кульбач оприлюднив світлину на своїй FB - сторінці, де рятувальники застосовують лозину до палія трави. 

Він, зокрема, зазначив:
"Три дні поспіль, двічі на день, в одному і тому ж місці ліквідували пожежі в екосистемах поблизу житлових будинків. Поки одного з "небайдужих" громадян  не впіймали.

Вибачайте, але ані наші звернення, ані величезні штрафи людей не лякають. Тож, вирішили, що лозина трішки допоможе в навчанні правил пожежної безпеки.
Зупиніться, шановні палії.  Адже на його місці завтра будете ВИ", - підкреслив Андрій Кульбач.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ