Луганщина подала понад 32 тисячі інформповідомлень про пошкоджене або знищене нерухоме майно через війну, з них опрацьовано понад тисячу

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2023 372
Луганщина подала понад 32 тисячі інформповідомлень про пошкоджене або знищене нерухоме майно через війну, з них опрацьовано понад тисячу

Громади Луганської області продовжують вносити дані до Реєстру пошкодженого майна. Станом на 24.03.2023 громадянами області подано ️32 тисячі 203  інформаційних повідомлень  про пошкоджене/знищене нерухоме майно. Повідомив Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської ОДА.
Із цієї кількості повідомлень військовими/військово-цивільними адміністраціями територіальних громад опрацьовано 1181 повідомлення. З них: дані 905 внесені до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).
276 - не підлягають обробці (через дублювання, не коректні дані, зокрема, щодо адреси, власника майна тощо)
Департамент нагадує, що тільки наявність у РПЗМ даних про пошкоджене чи знищене майно дасть можливість власнику отримати допомогу на його відновлення, компенсацію чи відшкодування в разі його знищення.
Додамо, що Господарський суд Київської області задовольнив позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Алтєк» до РФ щодо стягнення збитків внаслідок воєнної агресії РФ на території України.  Оскільки було знищено майно позивача, в результаті чого йому завдано значні збитки, суд постановив стягнути з Російської Федерації на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Алтєк» відшкодування реальних збитків у розмірі 295 037 148,00грн (двісті дев`яносто п`ять мільйонів тридцять сім тисяч сто сорок вісім гривень). А також відшкодувати підприємству збитки у вигляді упущеної вигоди у розмірі 21 499 923,00грн (двадцять один мільйон чотириста дев`яносто дев`ять тисяч дев`ятсот двадцять три гривні).
Повний текст рішення Господарського суду Київської області оприлюднено у Реєстрі 26.12.2022.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ