Львівщина стимулює процес вирощування «борщового набору»
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, вирощуванням овочевих культур у Львівській області займається в основному населення, в яких зосереджено 96 % площ і обсягів виробництва. Сільськогосподарські підприємства вирощують овочі всього на 4% площ, проте у них за останні 5 років збільшились площі та обсяги виробництва.
У структурі площ вирощування в господарствах усіх категорій основними культурами є капуста (35,8%), салатні та зелені овочі (24,9%), морква (10,7%), буряк столовий (10,1%), цибуля (9,4%).
В сільськогосподарських підприємствах переважають овочі салатні та зелені (28,5%), капуста (15,0%), буряк столовий (13,0%), морква (12,0%). Цибуля поки що вирощується на невеликих площах, оскільки аграріям необхідно удосконалити технологію вирощування і випробувати гібриди, які підходять до місцевих кліматичних умов.
На думку очільниці департаменту Тетяни Гетьман, через затоплення та окупацію південних областей львівським аграріям доводиться збільшувати обсяги вирощування овочів «борщового набору».
"Ми намагаємось стимулювати цей процес на обласному рівні. Вже другий рік поспіль дії регіональна підтримка наших аграріїв у вигляді відшкодування вартості сертифікованого насіння, яке дає вищу врожайність і збільшує обсяги виробництва. У поточному році на даний напрям з обласного бюджету виділено 1,2 млн. гривень, які будуть розподілені між 37-ма підприємствами-заявниками», - зазначила Тетяна Гетьман.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я