Львівщина в трійці областей з найдорожчим ринком землі

За матеріалами інтернет-видань 06.04.2023 418
Львівщина в трійці областей з найдорожчим ринком землі

Найдорожчий ринок землі за весь період його функціонування (за середньою вартістю 1 гектару проданого паю) у таких регіонах: Київщина (123,88 тис грн), Івано-Франківщина (66,53 тис грн) та Львівщина (65,26 тис грн). Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Як зазначається, за попередній місяць на території Львівщини продано 199 земельні ділянки – паї, площею 207 га.  За період повномасштабного вторгнення рф - 919 ділянок на площу понад 1,1 тис. га.
За словами директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяни Гетьман, середня вартість гектара паю на Львівщині становить близько 65 тисяч грн. Це  перевищує середню ціну по державі більш як в 1,5 рази. Під час розрахунку не врахована інформація, яка надійшла до Держгеокадастру без зазначення вартості.
До кінця цього року купувати паї можуть лише фізичні особи – громадяни України з обмеженням до 100 гектарів в одні руки. А вже з наступного року, окрім громадян, зможуть купувати паї й юридичні особи, при чому обмеження для двох категорій осіб буде вже становити 10 000 гектарів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ