Львівська область розпочала посівну кампанію 2024

За матеріалами інтернет-видань 06.03.2024 497
Львівська область розпочала  посівну кампанію 2024

В окремих районах Львівської області аграрії розпочали посів ранніх ярих зернових і зернобобових культур. Відносно тепла погода у другій половині зими вплинула на терміни посівної, вона  стартувала майже на 3 тижні  раніше, ніж рік тому. Про це повідомляє  Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Зазначається, що перші площі посіву з’явились під ярою пшеницею та ярим ячменем.  Посів гороху, вівса орієнтовно розпочнеться за 1,5-2 тижні.

"За попередніми прогнозами, у сезоні 24/25 загальна посівна площа на Львівщині суттєво не зміниться, проте більш помітною буде зміна структури посівів. Так, з великою ймовірністю посіви озимих збільшаться за рахунок зменшення посівів під ярими культурами», - підкреслила Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

У 2024 році посіви під озимими культурами у  Львівщині збільшились на 2,9 %, насамперед за рахунок розширення площ під озимою пшеницею на 2,8 %,  озимим ячменем на  8,2 % та озимим житом  на 3,1 %. В структурі посівів ярих культур очікується насамперед збільшення площ під технічними культурами, тоді як рекордсменом за зменшенням посівних площ може стати кукурудза.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ