ЛЮДИ ДОБРІ, СКІЛЬКИ МОЖНА ЗАКЛИКАТИ НЕ ПАЛИЛИ СУХУ ТРАВУ ЗА ГОРОДОМ І ЖНИВНІ РЕШТКИ НА САМІЙ САДИБІ!

Микола Ясень 01.09.2024 98

Через пожежу на Криворіжжі згоріли приватні будинки та постраждали люди

    Минулої пятниці порежникам-рятувальникам вдалося захистити від вогню одразу два населених пункти - Олександрівку Слобожанської громади Дніпровського району і Соколове Піщанської Новомосковського. В плавнях та очеретах колишнього знаменитого між ними рибного господарства з опівдня і до пізнього вечора палахкотіла й гоготіла пожежа.

   Не лише дим, але й сам вогонь було видно за десяток кілометрів з усіх боків. Зараз же мешканці обох сіл чекають, що знайдуть і покарають винних, себто тих, хто й ненавмисне дав розгулятися полум'ю, наперекір закликам спалюючи суху траву на своїх садибах та городах, а може що й навмисне у даному випадку залалив густі очерети вздовж Самари і навіть кукурудзиння в полі поблизу. Бо скільки ж можна справді застерігати та просити народ не робити цього - не сплаювати рослинне "сміття", котрого нині більше ніж треба. Кажуть, пожежа в районі Олександрівки і Соколового була більше, ніж трьохсотою у серпні, що слалахнули в так званих екосистемах Дніпропетровщини. Отож це більше, ніж небезпечно. Одне діло, що шкідиво для природи, її живності та людей, а друге, що неймовірно небезпечно. 

   Що ніби навмисне в останнй день серпня й підтвердила вогнянна та пекуча стихія, яка сталася на іншому кінці області у Криворізькому районі.

Через пожежу на Криворіжжі згоріли приватні будинки та постраждали люди

 

   У селі Новоіванівка Глеюватської громади Криворізького району з чиєїсь недбалості, а швидше злочинної вдачі зайнялася суха трава. Вітром вогонь перекинувся на розташовані поруч будинки.

Про це повідомляє пресслужба Криворізької районної військової адміністрації.

   Пожежа знищила 4 приватних будинки, 3 гаражі, 5 літніх кухонь та 14 господарських споруд. У багатьох  постраждалих знищено майно. Окрім того, двом надали медичну допомогу.
ТОЖ ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ, РОБІТЬ ВИСНОВКИ! ІНАКШЕ РАНО ЧИ ПІЗНО СПАЛАХНУТЬ СИНІМ ВОГНЕМ І ВАШІ ДОМІВКИ!. ЧИМ ЦЕ СКІНЧИТЬСЯ - ДИВІТЬСЯ НА ФОТОЗНІМКАХ З КРИВОРІЗЬКОГО РАйОНУ.

 

Вогнем знищено будинки


 

Мешканці громади на Криворіжжі залишилися без житла


 

Зайнялася суха трава


 

Згоріли будинки та літні кухні


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ