Малі винороби зможуть купувати виноград у фермерів для виробництва вина і очікувати ліцензію 10 днів

За матеріалами інтернет-видань 11.08.2023 311
Малі винороби зможуть купувати виноград у фермерів для виробництва вина і очікувати ліцензію 10 днів

За словами члена парламентського Комітету з питань економічного розвитку Ігоря Марчука, ухвалений законопроєкт №9030 запустить в Україні масштабний механізм сімейних виноробень.

Ігор Марчук, зокрема, зазначив, що держава завершила процес реформи малого виноробства, який тривав майже всі роки незалежності України. Малий винороб при цьому отримує багато переваг. Адже виноробна територія визначається, як уся територія України, тобто, немає прив’язки до окремих виноробних регіонів. Це дає можливість виробляти вино в будь-якому куточку України.
Для малих виноробів впроваджується суттєво спрощена система отримання ліцензії за заявковим типом.
 

 

«Ліцензія видається в електронній формі. Термін видачі – 10 робочих днів. Якщо за цей час винороб не отримав відповіді, вважається, що ліцензія видана за замовчуванням. Крім того, ми зробили мале виноробство об’єктом державної підтримки. Такого раніше не було. Тепер малі винороби можуть розраховувати на допомогу держави, коли захочуть розвивати свою справу», — розповів політик.
 

 

Він додав, що, згідно з нормами законопроєкту, малим виноробам дозволяється розливати свою продукцію не лише в скляну тару, а й у відповідні банки та кеги, які вони можуть використати для більш ефективної реалізації своєї продукції.
Також малий винороб зможе виготовляти вино з винограду, який він придбає у фермерів, але це обов’язково має бути продукція українського походження.
Як сказав Ігор Марчук, прийняття законопроекту стане якісним тригером для малого виробництва й запустить в дію повномасштабний механізм для створення сімейних виноробень, а це нові робочі місця та розвиток непромислових територій.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ