Масове звільнення у Дніпрі - водії маршруток не хочуть виходити на рейси

За матеріалами інтернет-видань 28.10.2021 304

У зв'язку з переходом до "червоної" зони, змінилася робота громадського транспорту. Маршрутники не беруть «стоячих» пасажирів, через що люди змушені стояти у величезних чергах на зупинках. Все це призводить до частих конфліктів із водіями, іноді доходить і до рукоприкладства. За словами директора підприємства «Автотранссервіс» Андрія Руссавського, багато водіїв не витримують і звільняються через непросту ситуацію. Інші ж йдуть у неоплачувану відпустку

. «Через посилення карантину пасажиропотік на різних маршрутах знизився приблизно на 20-30%. Йде дуже великий відтік водіїв. Це з 2 причинами: перша причина — це вакцинація. Інші ж або пішли у відпустку власним коштом на цей період, або звільнилися. Це люди, які з тих чи інших причин навідріз відмовляються робити щеплення.

Інша проблема, через яку водії не хочуть виїжджати на лінію, – конфлікти з пасажирами. Доходить справа до мордобою. Є випадки, коли на водіїв нападали із кулаками. Зрозуміло, що це нікому не сподобається. Водій і так наражається на підвищений ризик, адже в період COVID він перевозить до 300 осіб на день, а це – 300 контактів. До введення жорстких обмежень на підприємстві не вистачало близько 30% водіїв для того, щоб була можливість випустити весь рухомий потяг. Із запровадженням жорстких карантинних обмежень ми «втратили» ще 5-7%», – зазначає він. Такі труднощі призводять до того, що підприємства щодня одержують менше грошей. Проте, за словами Андрія Руссавського, про підвищення тарифу поки що не йдеться. Перевізники сподіваються, що проблема вирішиться, коли карантин послаблять.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ