Масштабна пожежа на полі Миколаївщини знищила 10 га землі і автомобіль

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2023 320
Масштабна пожежа на полі Миколаївщини знищила 10 га землі і автомобіль

16 липня о 10:50 за межами с. Червоне Воскресенської територіальної громади Миколаївського району загорілася пшениця на корені,  пожнивні залишки та лісосмуги . Повідомило Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.
Завдяки оперативним діям рятувальників ліквідовано горіння на площі 10 га. Вогнем знищено також автомобіль ВАЗ 2103, пошкоджено ще дві лісосмуги та зрошувальну консоль.
Врятовано поле пшениці на корені площею понад 70 га.
Рятувальники наголошують на необхідності дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах, особливо в пожежонебезпечний період. За самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

  • Із 28 пожеж минулої доби в Миколаївській області -  у 23 випадках займання відбулося  через необережне поводження з вогнем. У  двох випадках — навмисний підпал, 1 — потрапляння боєприпасів та уламків від них, 1 — коротке замикання електропроводки, ще в одному випадку причина встановлюється. Наслідками пожеж стали понад 45 га випаленої землі, знищено 20 га зернових та 1 автомобіль, - зазначають в управлінні.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ