Масштабний експорт насіння кукурудзи до Європи розпочався саме у період війни, - Микола Сольський

За матеріалами інтернет-видань 04.01.2023 640
Масштабний експорт насіння кукурудзи до Європи розпочався саме у період війни, - Микола Сольський

У 2022 році Україна, не дивлячись на війну, вперше розпочала  експорт насіння кукурудзи до Європи у великій кількості. У ході пресконференції 4 січня сказав Микола Сольський, Міністр аграрної політики та продовольства України.
Він, зокрема, зазначив, що українські фермери готувалися, будували насіннєві заводи, і стали настільки конкурентними, що нині  в період війни  витісняють Францію і французьких агровиробників.

"Приміром, ми стикнулися з тим, що звертаємося до Канади, Франції за гумдопомогою насіння, то вони в режимі жарту відповідають. "Ви завезіть спочатку, бо ми самі купляємо у вас, а ми вже потім відправимо...",  - описав ситуацію очільник міністерства.

На його думку, фермерство в Україні  - досить конкурентноспроможне середовище. Там випадкових людей немає.

"Фантастичні зусилля і фантастичні люди, ми робили зріз - аналіз  по сплатах по кредитах, то, до мого здивування, більшість з фермерів проплатила орендну плату до кінця року. Вони засіяли всі можливі площі, зібрали врожай, незважаючи на дороге пальне, транспорт. Вони знають, що важко, знають, що втрачають. Але фермер - це не тільки про гроші, це стиль життя", - зауважив Міністр.

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ