Медики одного із закладів Дніпра ошукали пацієнтів на 1 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2023 420
Медики одного із закладів Дніпра ошукали пацієнтів на 1 млн. грн.

Медичний директор  та працівники комунального  медзакладу Дніпра налаштували масштабну схему з продажу «безкоштовних» ліків. Повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.
Під час консультації медичний директор повідомляв пацієнтам про відсутність необхідних медичних засобів, препаратів та пропонував придбати їх у підконтрольній фірмі. Згодом  лікарі  отримували від пацієнтів грошові кошти та, не надаючи фіскальних чеків, обіцяли передати ліки, обладнання до операційного відділення медзакладу.
Проте все необхідне для операції не передавалось, оскільки лікарня безкоштовно отримувала медикаменти від держави на кожного хворого.
У такий спосіб підозрювані ошукали щонайменше 10 громадян, спричинивши їм збитки майже 1 млн. грн.
Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання та роботи фігурантів вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документацію, банківські картки, готівку на суму 1,6 млн. грн, понад 160 тис. доларів США, майже 150 тис. євро, автомобілі.
Трьом громадянам за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають. Встановлюється кількість потерпілих від шахрайської схеми.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ