«Мені складається враження, що відключають тільки бідних, а багаті всі зі світлом», - Руслан Марцінків

За матеріалами інтернет-видань 07.12.2022 632

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа,  світло у місті  подається вибірково. Хтось його має лише кілька годин на добу, а в когось його не вимикають.
Після того, як в Івано - Франківську було зупинено  9 котелень у зв’язку з перебоями електропостачання, Руслан Марцінків затребував пояснень від обленерго.
 

«От їду по місту вчора вночі. В нас котельні відключаються, а ряд будинків в нас ніколи не відключаються. Я цього не розумію. І не розказуйте, що там критична інфраструктура. Це або гуртожитки там якісь, бо хтось там живе, або ще якась біда. Ну тобто в нас котельні, люди фактично мерзнуть. Мені складається враження, що відключають тільки бідних, а багаті всі зі світлом. Вибач, але скажу, це несправедливо. Мені складається враження - всі бідні райони: БАМ, Набережна, багато таких районів, де бідні люди живуть, їх всіх виключають. А всім багатим і там, де… вибачайте, скажу це прямо: там, де гуртожитки, де живуть правоохоронці, інші, їх не відключають. Чому така несправедливість? От чому така несправедливість?», - обурився на черговій оперативній нараді  Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Він як очільник міста цілком логічно поцікавився у представника Обленерго, чому котельні та насосні станції не у списку критичної інфраструктури. Бо саме ці об’єкти забезпечують життєдіяльність міста.

«Є об’єкти, які мають живлення постійне, це великої потужності котельні для прикладу такі, як є на Симоненка 3, на Тролейбусній, на Федьковича, які мають прямі живлення від високовольтних підстанцій. Ці котельні не попадають в графіки, бо вони мають пряме живлення від високовольтних підстанцій. Інші котельні, наприклад, як Набережна 4, Пулюя 1, Хриплинська 11 – це невеликої потужності котельні, які живляться від трансформаторних підстанцій. Вони не мають прямих ліній і автоматично вони також попадають під вимкнення. Розуміємо, що справа зараз іде в сторону холодну, і будуть мінуса, відповідно, будемо доопрацьовувати, щоби схему не робити, щоби не вимикали тільки вночі, але щоби і вдень. Ми напрацьовуємо всі механізми. До прикладу, можливо, треба звести всі котельні в єдину групу, яка буде так і називатись: черга котелень. І вони будуть мати більш гнучкий графік відносно вимкнень. Над цим робота також ведеться», - прокоментував ситуацію директор філії АТ «Центральна» «Обленерго» Ігор Пархуць.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ