Мера Полтави Мамая звільнили з посади

За матеріалами інтернет-видань 14.04.2023 292
Олександр Мамай (Фото:Олександр Мамай/Facebook)
     Полтавського міського голову Олександра Мамая звільнили із займаної посади на виконання вироку суду. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
    Четвертого квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02. 03. 2023 р., яким Полтавського міського голову О. Мамая визнано винним в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Як відомо, лад його чималому домоволодінню давали дві жінки, а зарплату їм нараховувала... Полтавська міська рада.
    Тож 12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради О. Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства.
Нагадаємо, що відповідно до угоди про визнання винуватості особа перерахувала 2 млн. грн. у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів».

      За злочин Мамая засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на рік і звільнили від покарання з іспитовим строком в один рік.

    А 29 грудня СБУ повідомила меру Полтави Олександру Мамаю про підозру в поширенні даних про військову частину ЗСУ. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Суд не став його відстороняти.

Сам Мамай каже, що озвучив відкриту інформацію і це ж робили інші чиновники. При цьому, за даними слідства, її не публікували у відкритому доступі ані Генштаб ЗСУ, ані Міністерство оборони чи інші уповноважені органи. На думку мера, підозра йому — «спроба встановити диктатуру».

У грудні 2021 року Олександра Мамая внесли в базу сайту Миротворець через його слова в ефірі телеканалу Наш. Він стверджував, що на сході України «воюють дві наддержави США та росія», а на окупованих рф українських територіях на Донбасі нібито «брат йде на брата».

На зображенні може бути: текст «спецалзована антикорупцйна прокуратура பமாய набрав законно! сили вирок полтавському мському голов»
Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ