Мешканців міста Кам'янського і Петриківського району заразили сальмонелою виробники суші

За матеріалами інтернет-видань 27.03.2023 411
Мешканців міста Кам'янського і Петриківського району заразили сальмонелою виробники суші

Як відомо, у Дніпропетровській області мешканці м.Кам’янського та Петриківського району захворіли на сальмонельоз. Це масове харчове отруєння сталося з 25.02.2023 до 02.03.2023.  Постраждало 13 осіб, у т.ч. 5 дітей віком до 17 років. Хворі були госпіталізовані до інфекційних відділень міських лікарень Кам’янського у стані середньої важкості з різними проявами розладу роботи шлунково-кишкового тракту та підвищенням температури тіла.
Причини та джерела гострого інфекційного захворювання з'ясували спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Вони провели санітарно-епідеміологічне розслідування та інспектування у закладі громадського харчування, з яким хворі пов’язують харчове отруєння.
У результаті епідрозслідування встановлено, що напередодні люди вживали  суші, придбані навинос в одному із закладів громадського харчування м.Кам’янського.
У ході перевірки стало відомо, що цей заклад порушував санітарні вимоги та норми у сфері безпечності харчових продуктів, не мав    державної реєстрації потужності як оператор ринку,  не надав відповідних документів. Крім того, два працівники закладу були  безсимптомними носіями інфекції Salmonella London, яку і підтверджено у хворих осіб.
За даними фахівців Держпродспоживслужби, основною причиною спалаху сальмонельозу в Дніпропетровщині стало порушення працівниками закладу, у яких виявлено Salmonella London, протиепідемічних заходів та санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні харчових продуктів та правил особистої гігієни, що не виключає вторинне інфікування готової продукції.
Наразі усі хворі одужали.  Об’єкт громадського харчування  здійснює заходи щодо усунення встановлених порушень.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ