“Межигір'я” стане державним парком

За матеріалами інтернет-видань 08.07.2022 794
“Межигір'я” стане державним парком

Межигір'ю планують надати статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Він присвоюється найбільш визначним та цінним зразкам паркового будівництва з метою їх охорони, а також використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях. На сьогодні саме такий статус мають парки «Феофанія»  у Києві та  Стрийський парк у Львові.
За повідомленням "Урядового портала", до території парку буде включено 138,5937 га земель державної власності, які надаються йому у постійне користування. Відповідні процедури планується завершити впродовж 2022-2023 років.
Зазначається, що мальовниче урочище біля Дніпра “Межигір’я” з 1935 року слугує державною резиденцією. Роками місця, де побували різні державні діячі, були недоступні українцям. Після Революції Гідності “Межигір’я” стало одним з популярних туристичних місць.
Після надання “Межигір'ю” статусу парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва, туристи, як і раніше, зможуть його відвідувати без обмежень. Однак, на території буде встановлено належний природоохоронний режим для збереження її природної цінності.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ