МЕЖІВСЬКА ГРОМАДА ВИДІЛИЛА ДЛЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ 7 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2024 282

 14 Лютого, 2024 

Понад 7 мільйонів із бюджету Межівської селищної територіальної громади Дніпропетровської області спрямували на підтримку Збройних сил України.

На ці кошти будуть придбані дрони, комплектуючі до безпілотних літальних апаратів,  антидронові рушниці, запчастини для техніки, акумулятори та зарядні пристрої тощо.

Про це повідомляє «Межівський меридіан».

14 лютого на позачерговій   – Тридцять другій - сесії VIII  скликання депутати громади виділили кошти в загальній сумі 7 167 тисяч 900 гривень для підтримки ЗСУ.

Кошти виділені на виконання заходів селищної Програми підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та інших військових формувань на 2023-2026 роки у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету, а отримувачами є військові частини Міністерства оборони України, зокрема:

25-та окрема повітрянодесантна Січеславська бригада , 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр», 108-ма окрема бригада територіальної оборони, 3-я окрема штурмова бригада, сформована на базі полку сил спеціальних операцій “Азов”. У складі всіх цих формуваннях дають відсіч окупантам і захисники з Межівської громади.

– Дякуємо депутатам громади за тверду позицію у відстоюванні національних інтересів”, – відзначив очільник громади Володимир Зражевський.

Відзначимо, що на сесію завітали представники згаданих частин (а серед них і земляки межівчан), яким урочисто було вручено Договори на отримання коштів, прапор України розписаний митцями Межівщини та обереги.

А також від імені громади та освітян Межівщини – 108-й бригаді Тро передали перший дрон, зібраний у рамках селищної Акції «Народний дрон».

Захисники поділилися емоціями, а саме: що вони надзвичайно зворушені підтримкою Межівщини, теплою зустріччю, а головне – дієвою допомогою, яка сьогодні необхідна аби вигнати російських окупантів  з української землі.

Депутати подякували їм оплесками…


Нагадаємо, в кінці минулого року під час ухвалення бюджету обранці Межівської селищної ради заклали на  виконання заходів селищної Програми підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та інших військових формувань на 2023-2026 роки 11 мільйонів гривень.

У селищній раді відзначають, що ця сума не є кінцевою і буде змінюватися впродовж року залежно від потреб військових і їх запитів.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ