«Ми пожинаємо плоди некомпетентності чиновників»

За матеріалами інтернет-видань 31.07.2024 107
«Ми пожинаємо плоди некомпетентності чиновників»
Цього року ми спостерігаємо за наймасовішим замором риби на Хаджибейському лимані Одещини. Сотні тонн мертвої риби отруюють не тільки воду, але все навколишнє середовище, а трупний зараз вже відчувається навіть в самій Одесі.
Ці явища є результатом бездіяльності керівництва Державне агентство меліорації та рибного господарства України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та інших центральних органів виконавчої влади, завданням котрих є вирішувати ці проблемні питання.
Цю всю рибу можна було би вчасно виловити, але Держриба спеціально максимально обмежила ліміти на вилов риби на цьому та інших лиманах, а також спеціально затягнула проведення аукціонів на купівлю права на вилучення водних біоресурсів, що більшість рибалок почала працювати тільки в кінці червня після завершення нерестової заборони.
Ну це і зрозуміло, бо недалекоглядне керівництво Держриби максимально позбулася тих науковців, котрі знали, як розрахувати та розробити науково-біологічні обгрунтування для встановлення лімітів. Тому зараз ми пожинаємо плоди некомпетентності чиновників.
Державі нанесено колосальні збитки. Рибалки також отримали одні збитки у зв'язку з введенням системи еРиба, котра не спрощує, а навпаки ускладнює виробничий процес. Хто буде відповідати за цю шкоду?
Керівництво Держриби повинно бути усунене від виконання своїх обов'язків, а на місце керівника цього органу має бути призначений представник від об'єднань працівників рибного господарства України з відповідними компетенціями.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ