«Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай...», - Денис Шмигаль

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2024 107
«Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай...», - Денис Шмигаль

Розпочався прийом заявок на чергову програму підтримки аграріїв. Це допомога тим, хто розвиває системи зрошення. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 16 серпня.

 

«У держбюджеті для підтримки меліорації та відновлення меліоративних систем виділено 200 млн гривень. Якщо аграрій інвестує власні кошти, то держава його підтримає, покривши до 50% витрат на реконструкцію або будівництво нових систем зрошення», — зазначив Прем’єр-міністр.

 

За його словами, на практиці це дозволяє збільшувати площі зрошуваних земель, покращувати енергоефективність систем, збільшувати врожайність та продуктивність агросектору.

Також Уряд ухвалив постанову про фактичний запуск ще однієї програми підтримки — механізм надання спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у прифронтових регіонах.

 

«Держава буде платити тисячу гривень на 1 гектар угідь, якщо аграрій працює на території можливих бойових дій, і по 2 тисячі гривень на гектар, якщо це території бойових дій. Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай на цих землях та в цих громадах, тому будемо підтримувати наших людей, які там працюють», — відзначив Денис Шмигаль.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ