Ми запропонували кожній державі окремо і для всіх разом ефективний механізм щодо експорту продукції, - Тарас Качка

За матеріалами інтернет-видань 10.10.2023 379
Ми запропонували кожній державі окремо і для всіх разом ефективний механізм щодо експорту продукції, - Тарас Качка

Як повідомив в ефірі заступник Міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка, скаргу в СОТ щодо експорту агропродукції  Україна  "поставила на паузу".

"Це і є, що називається, «поставили на паузу», тому що бачимо, що, ймовірно, у нас буде вікно можливостей для знаходження політичного рішення. Насправді є велика робота з пошуку рішення. І, очевидно, що скарга в СОТ втратить свій сенс після того, як польська влада скасує свою національну заборону. Вони це чудово розуміють», — повідомив Тарас Качка.

Він додав, що після 15 жовтня з'явиться можливість для нормальної міжурядової дискусії з Польщею.

"Ми завжди вважали, що скарга в СОТ — це останній інструмент, в разі, якщо нам не вдасться знайти якогось порозуміння. А головною перепоною для розуміння є національне рішення міністра польського уряду», - зауважив пан Тарас.

На його думку, будь-які дії повинні віддзеркалюватися, і ми свій інтерес теж маємо показати.

"Це не означає, що ми хочемо конфлікту. Ми хочемо просто нормальної розмови і розв'язання питання, і шляхи для цього теж запропонували. Ми запропонували кожній державі окремо, і для всіх разом через Європейську комісію механізм рішення, який вже діє в форматі постанови уряду №10.20, і польська сторона чудово розуміє, що цей механізм дуже ефективний», — підкреслив Тарас Качка.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ