Міграційники Дніпропетровщини прийняли першу заяву про повернення додому депортованого агресором родича

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2023 494
Міграційники Дніпропетровщини прийняли першу заяву про повернення додому депортованого агресором родича

Міграційники Дніпропетровської області вперше здійснили прийом заявника, який клопоче про оформлення посвідчення на повернення в Україну свого близького родича. Повідомила Міграційна служба Дніпропетровської області.
Як зазначається, в  Україні триває експериментальний проєкт, мета якого повернути додому наших громадян - жертв примусового вивезення до країни – агресора.
Тож людина, яка стала заручником росії, отримала шанс на повернення додому!
Відомо, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф до України понад один мільйон українців були депортовані з окупованих територій.
У цих людей було вилучено, викрадено або знищено документи, які посвідчують їх особу і підтверджують належність до громадянства України.
Тому українці, рідні яких втратили українські документи, стали заручниками та були насильно вивезені на територію держави-агресора, можуть звернутися до територіального органу ДМС і оформити своїм рідним посвідчення на повернення в Україну.
Оформлення такого посвідчення є безоплатним та здійснюється протягом п’яти робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до трьох місяців.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ