Міністр освіти Шкарлет, підозрюваний в плагіаті, обвалює рейтинг Зеленського

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2022 319

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, щодо якого є докази в плагіаті під час захисту дисертації, не визнав результати голосування у другому турі виборів президента національного університету "Києво-Могилянська академія", внаслідок яких переможцем визнаний багаторічний ректор академії і колишній міністр освіти Сергій Квіт. Він призначив нові вибори ректора на квітень цього року. На знак спротиву студенти оголосили безстроковий страйк. 

Це повідомлено у спільній заяві органів студентського самоврядування НаУКМА від 2 лютого 2022 року.

"Ми не перериваємо навчальний процес, але під час проведення протестних акцій студенти мають право не відвідувати заняття. Ми закликаємо адміністрацію НаУКМА забезпечити право студентів на протест!" – йдеться в заяві.

Своїм рішенням органи студентського самоврядування висловлюють свою незгоду з рішенням міністерства та підтримують право могилянців самостійно обирати свого президента.

А голова Верховної Ради Руслан Стефанчук надіслав звернення до міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з вимогою обґрунтувати відмову МОН визнавати результати виборів президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

"Я завжди був і залишаюсь прихильником університетського самоврядування, за яким тільки спільнота університету має право обирати собі очільника. І це право - священне! Адже це частина народовладдя. І тому я як колишній професор "Могилянки", як науковець, як людина, щиро зацікавлений у тому, аби довгий виборчий процес президента НаУКМА завершився та один із найпотужніших вишів врешті-решт чесно і прозоро отримав свого керманича", - зазначив  він на сторінці у Facebooк.

Своєю чергою професор Могилянки Олексій Гарань звернувся до президента України Володимира Зеленського з відкритим листом, у якому назвав "слуг народу" Шкарлета, Трухіна, котрий скоїв ДТП і прохав поліцейського "пустити його в ліс за 150 тисяч зелених", Гогілашвілі, котрий матюкав поліцейських, що зупинили його авто, "кадрами, які валять рейтинг президента". В. Зеленський на лист ще не відповів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ