Мінсільгосп Китаю заявив про успішне випробування ГМО-сої та кукурудзи

За матеріалами інтернет-видань 13.01.2022 780

Китаю вдалося досягти результатів у пілотних проєктах з генетично модифікованих соєвих бобів та кукурудзи , - заявив представник Міністерства сільського господарства КНР, повідомляє видання YicaiGlobal. Він зазначив, що цим знаменується історичний крок уперед в індустріалізації цих ГМО-продуктів у Китаї. Результати показують, що ГМО соєві боби та кукурудза мають відмінну стійкість до комах і гербіцидів, а також мають значний урожай.


За його словами, поступово формується високопродуктивна, ефективна та спрощена модель виробництва і повідомив, що для обробки ГМО-сої достатньо одноразового розпилення гербіциду, що може знизити витрати та підвищити врожайність.

ГМО-кукурудза стійка до більш ніж 90% комах, що збільшує врожайність і скорочує витрати на боротьбу зі шкідниками.

Щоб розв'язувати подвійну проблему - шкідників та бур'янів, міністерство цього року запустило пілотний проєкт індустріалізації стійких до гербіцидів ГМО - соєвих бобів та стійких до комах ГМО-кукурудзи, які отримали сертифікати безпеки для виробництва та застосування у сільському господарстві.

 Посів трансгенних соєвих бобів і кукурудзи не вплинув на комах і ґрунтову фауну, та  скоротив використання пестицидів, а отже і  підвищив екологічну безпеку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ